Bitcoin v. Tekniset osakkeet: Kuka on „valtava“ voittaja?

Rahoitusvälineenä Bitcoinilla ei ole kilpailijaa, mutta omaisuusluokkana sillä on monia. Ilmeinen on kulta , mutta nykypäivän vastaavampi on teknologiaosakkeiden omaisuusluokka.

Maaliskuun 2020 taloudellisen kaatumisen alhaisista arvoista muutama omaisuus on palauttanut tappionsa

Vaikka Bitcoin on noussut lähes 200 prosenttia, tekniset osakkeet ovat myös nähneet nousevia muutoksia. Nasdaq Composite on noussut 56 prosenttia, Facebook 77 prosenttia, Amazon 95 prosenttia, Apple 112 prosenttia (osakkeen jakautuminen elokuussa 2020), Netflix 77 prosenttia ja aakkoset 48 prosenttia. Nämä olivat kaatumisen suurimmat voittajat, mutta epäilemättä Bitcoin näki suurempia voittoja. Ja silti, kryptovaluuttaan sijoittamisen ympärillä ei ole enemmän hypejä.

Vaikka institutionaaliset sijoittajat, kuten MicroStrategy, Square ja Paul Tudor Jones, ovat kääntyneet nousuun digitaalisen omaisuuden suhteen, yksityissijoittajat ovat edelleen varovaisia ​​ja valitsevat huonommin toimivien (mutta silti arvokkaiden) teknisten osakkeiden. Miksi?

Haastattelussa AMBCryptolle Nick Ecoinmetricsistä esitti kolme syytä tähän teknisten osakkeiden parempaan tulokseen Bitcoin Superstar vastaan ​​vähittäiskaupan edessä.

Passiivisuus

Edellä mainittujen yritysten massiivisen pääoman ansiosta tekniikan osakkeilla on suurempi „passiivinen virtaus“, Nick sanoi. Mitä hän tarkoitti tällä oli, koska yritykset, kuten Apple, Aakkoset, Netflix, Facebook, Amazon ja Microsoft, ovat S & P500: n kärjessä, ja he saavat sijoituksia erilaisten indeksi- ja suurikapasiteettisten rahastojen kautta. Hän sanoi,

”FAANG on jo valtava osa indekseistä, joita käytetään passiiviseen sijoittamiseen. Otetaan yksin Apple, se on noin 6,5% koko SP500: sta … Tämä puolestaan ​​nostaa heidän markkinahintaansa. “

Apple, Microsoft, Amazon, Facebook ja Aakkoset ovat S & P500: n viisi parasta kohtaa , joiden yhteenlaskettu paino on yli 20 prosenttia, mikä tarkoittaa, että jokaiselle indeksiin asetetulle dollarille 20 senttiä väistämättä virtaa näihin yrityksiin.

Teknisten osakkeiden tämän indeksin rinnastamisen Bitcoiniin vertailua ei ole. Vaikka on olemassa muutamia salausindeksejä, kuten CM Bletchley Index , sijoitusprosessi ei ole aivan virtaviivainen, kuten indeksirahastoille ja siten teknologiaosakkeille. Yksityissijoittajat, jotka epäilemättä sijoittavat tällaisiin rahastoihin, tekevät niin ilman motivaatiota sijoittaa suoraan teknologiaosakkeisiin, mutta lopulta tekevät sen sen yhdistetyn luonteen vuoksi.