Coinbase lander etter sigende kontrakt for å tilby blockchain-analyse til US Secret Service

Forrige måned ble det rapportert at Coinbase var interessert i å selge analyseprogramvaren sin til de amerikanske myndighetene.

Nå forteller The Block oss at Coinbase har landet en avtale med USAs hemmelige tjeneste som skal løpe gjennom 2024

Cryptocurrency samfunnet følelser av nyhetene var delt. Mange kryptoentusiaster liker ikke å høre om blockchain-selskaper som gjør avtaler med regulatorer. Men andre tar slike avtaler som fremgang mot bredere adopsjon.

Krypto-gründer, Mike Dudas mener samarbeid kan være nyttig, men han er ikke så sikker på hva denne avtalen betyr. Han twitret ,

“Det er en ting å svare på stevning fra myndighetene.

Det er en annen ting å aktivt markedsføre blockchain-overvåkningsteknologi til regjeringen.

Dette føles veldig kjipt for meg. ”

En annen bekymring som er blitt gjentatt av mange i rommet, er spørsmålet om personvern. Frykten for at teknologiselskaper vil utlevere personlig informasjon er en legitim sak. Men forrige måned da nyheten brøt at de var ute etter å gjøre en avtale med myndighetene, sa Bitcoin Future at denne kontrakten ikke vil føre til brudd på personvernet for Coinbase-brukere. De sikrer at “informasjonen som tilbys i Coinbase Analytics alltid har blitt holdt helt adskilt fra Coinbase interne data.”

Den ledende Bitcoin onboarder la til, “Coinbase Analytics-data er fullt hentet fra online, offentlig tilgjengelige data, og inkluderer ikke personlig identifiserbar informasjon for noen, uavhengig av om de bruker Coinbase eller ikke. Coinbase Analytics er et blockchain-analyseprodukt som vi bruker internt for etterlevelse og globale undersøkelser. Det er et viktig verktøy for å oppfylle våre myndighetskrav og beskytte kundenes midler. Vi utviklet Coinbase Analytics med teknologi fra Neutrino-anskaffelsen. ”

Tilbake i juni ble det mye rapportert at Coinbase aktivt lette etter avtaler med IRS og DEA, slik at flere fremtidige regjeringspakter kan komme til å bli

Coinbase ryktes også at de vurderer å offentliggjøre en børsnotering . De planlegger også sin første investordag noensinne „for å lette en bredere forståelse av cryptocururrency og blockchain-teknologi“, sa talsmann for Coinbase, Daniel Harrison. Harrison fortsatte i sin forberedte uttalelse, „det vil ikke være en tradisjonell investordag, men snarere en mulighet til å høre vårt perspektiv på kryptoøkonomien og lære om Coinbases rolle i økosystemet.“

Det er tydelig å se at de prøver å bli et fullstendig crossover-selskap mellom cryptocurrency-plassen og den tradisjonelle finansverdenen.