Miljardärinvesteraren Chamath Palihapitiya fördubblar Bitcoin i CNBC-intervju

Chamath Palihapitiya har blivit en av de mest framstående investerarna under de senaste åren på grund av hans användning av specialförvärvsföretag (SPAC). Han gjorde rubriker när han förde Richard Bransons Virgin Galactic-publik genom ett SPAC.

Medan han var en pionjär inom satsning, är han också stor på Bitcoin.

Han ryktades, tillsammans med några få partners, att ha ägt fem procent Crypto Engine av alla BTC i omlopp 2012, vilket innebär att de troligen hade någonstans cirka 300 000 mynt. Inga kommentarer har gjorts om vad som hände med dessa mynt, och det är oklart om Bitcoin är en del av hans personliga innehav eller av hans massiva riskkapitalfond Social Capital.

Oavsett fall fördubblades Palihapitiya nyligen kryptovalutan i en intervju med CNBC.

I en omfattande intervju tog investeraren från Social Capital lite tid att lägga in ett bra ord för Bitcoin.

Chamath tycker att Bitcoin är en försäkring
Chamath Palihapitiya anser att Bitcoin är en försäkringspolicy mot centralbanker och regeringar som agerar oansvarigt, vilket återspeglar känslan som delas av många hardcore-investerare i kryptovalutorummet:

„Jag tänker på [Bitcoin] som den försäkringspolicy jag använder för att sova gott på natten, bara om centralbankerna och världens regeringar går på en landgruva.“

På CNBC: s segment „Squawk Box“ noterade investeraren, en av Mark Zuckerbergs tidigaste anställningar, att kryptovalutan inte är något du handlar med. Han sa i stället att BTC är en tillgång som stöds av en uppsättning övertygelser och grundläggande som bokstavligen är „det omvända för hur den här världens finansiella infrastruktur fungerar.“

Han har förklarat många gånger de senaste månaderna att Bitcoin är vettigt nu mer än någonsin tidigare.

Palihapitiya sa en gång till Anthony Pompliano, även tidigare Facebook och nu också en dedikerad Bitcoin-investerare, att kryptovalutan kunde nå priset på miljoner dollar på grund av makrotrender. Han delade uppfattningen att ekonomin skadar sig till en punkt där den kan se extrem deflation eller inflation, vilket kommer att öka BTC: s värdeproposition.

Komma ikapp på DeFi
Medan Palihapitiya är stor på Bitcoin-beats, har han till synes inte följt decentraliserad finansiering ännu.

Som rapporterats av CryptoSlate tidigare, när blockchainjournalisten Laura Shin frågade investeraren om „titta på vad som händer i DeFi“, var svaret „Jag vet inte ens vad det är.“ En axelryckning, som sedan dess har förvandlats till ett meme av Ethereum och kryptosamhället, följde med hans svar.